Слушай:

128 kbps

Current track

Title

Artist

Background

Fabrizio Parisi, The Editor и DIA озвучиха БГ Лято 2020 със SOUTH LEGEND

Written by on 20.06.2020

Дълбоки огнени залези, шум на разбиващи се вълни, безвремие – Черно море това лято обещава да е по-специално и чакано от обикновено след близо двумесечната изолация.
Ще се създават легендарни спомени, то е ясно, а саундтрак на горещите дни и нощи ще бъде новата етно хаус експлозия на продуцентите Fabrizio Parisi и The Editor, и неземния глас и талант на певицата DIA – SOUTH LEGEND.
Върху фолклорни мотиви електронното дуо отново създава нов и необикновен прочит на българските музикални традиции и ще вкара за пореден път неравноделните ритми във всеки клуб и на всеки дансинг не само у нас, а и зад граница. Въпреки автентичното звучене – текстът и мелодичната линия на SOUTH LEGEND са написани през 2020 г. И отново са дело на 22-годишната DIA, която стои като автор зад всяка песен, в която е замесен космическият й глас.
Вдъхновение за парчето е красотата на онези приказни кътчета от родното Черноморие, където природата пази ревностно девствеността си и диша с пълни гърди от дълбоките гори на планината, а те се гмуркат в безкрайно сините води на морето по Южното Черноморие.
Познавайки почерка на Fabrizio, The Editor и DIA от парчето #yoursake, както и усета за хитово звучене на двамата продуценти от Sunbeams, Aurora, I Can Survive, Let It Play, от община Царево им отправят покана да напишат саундтрак на Лято 2020. Така SOUTH LEGEND не само придобива финалните си очертания, а намира и най-подходящото си място – там, при първоизточника на вдъхновение.
Част от песента вече озвучава рекламните клипове на новия туристически сезон в община Царево, а официално аудиото направи своята премиера на 19 юни, във всички онлайн платформи и радио ефира. Снимките на клипа към SOUTH LEGEND предстоят.

Info: Fa&MiMusic


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *